Press release

03/2022

Bashir Abdi, Cynthia Bolingo, Charline Van Snick, Hanne Claes en andere atleten beginnen aan een nieuw sport- en sociaal project

Bijna 20 topatleten sluiten zich aan bij Jean-François Lenvain in het One+1 to 2024-project.

Na het Give & Take project lanceren Jean-François Lenvain en de Ladbrokes foundation het One+1 to 2024 project, een uitgebreide en meer geavanceerde versie van het sport- en sociale project dat de afgelopen jaren is opgezet. Een twintigtal atleten zal door de foundation financieel worden gesteund om hun coachings op sportgebied en hun projecten buiten de sport te perfectioneren.

Op de lijst van atleten staan onder andere: Bashir Abdi (marathon), Cynthia Bolingo, Hanne Claes (atletiek), Charline Van Snick, Lola Mansour (judo), Nigel Bailly (motorsport), Thierry Dutrieux (para-wielrennen), Claire Michel (triatlon), Zizou Bergs (tennis), Chloé Caulier (klimmen) en Anna Van Bellinghen (gewichtheffen).

Zelfs op krukken wilde Cythia Bolingo, een van de symbolen van het Give & Take project, de opening van de expositie niet missen, die de afsluiting van haar werk met 'La Ligne Blanche' belichtte. Het werk, geschilderd door jongeren die zij begeleidde, is te zien in Tour & Taxis als onderdeel van de Affordable Art Fair.

Jean-François Lenvain maakte van de gelegenheid gebruik om de tweede fase van zijn door de Ladbrokes foundation gesteunde project te lanceren: One+1 to 2024.

"Het jaar 2024 is voor de sportwereld synoniem met de Olympische Spelen", zegt Jean-François Lenvain, de man achter het project die zichzelf ziet als een teamspeler voor al deze atleten. "Wij hebben besloten onze financiering voor de komende drie jaar te garanderen. De atleten kunnen dus met vertrouwen werken. Zij zullen over de menselijke en financiële middelen beschikken om zich in hun discipline te ontwikkelen."

Het project is dus een voortzetting van het vorige. "Het voornaamste doel was atleten die niet altijd over de middelen beschikken, alle hulpmiddelen en steun te geven om te kunnen presteren. Wij hebben een team van specialisten samengesteld, bestaande uit voormalige sporters, op verschillende gebieden die verband houden met sport. Bovendien was ons selectiecriterium dat er toegewijde mensen moesten zijn."

De eerste leden van het team hebben allen goed gepresteerd in hun sport en in hun verschillende acties. Maar Lenvain wilde hen verder duwen in hun denken. "Laat ze sociale ondernemers worden", vat hij samen. "Naar mijn mening kun je door buiten de sport actief te zijn nieuwe vaardigheden leren, een netwerk voor de toekomst creëren en zelfvertrouwen krijgen. Als je bijvoorbeeld in de eerste ronde vier keer op rij verliest, kun je door buiten actief te zijn de dingen in perspectief plaatsen. Je kunt niet 24 uur per dag trainen. Voor veel sporters is er een kloof tussen de kwaliteit die zij in de training stoppen en de armoede van wat zij langs de kant meemaken. Het leven van een sportman zou in alle opzichten op Champions League-niveau moeten zijn."

Om het artikel te lezen, klik hier.