News

01/2022

Gesloten goksector protesteert buiten het kantoor van de minister van Justitie

Op initiatief van de Beroepsvereniging van Wedkantoren (BVWK), demonstreert de sector voor het kantoor van de minister van Justitie, Vincent Van Quickenborne (Open Vld). De mobilisatie is bedoeld om de sluiting van wedkantoren, casinoruimtes en het verbod op caféspelen, waartoe op 22 december tijdens het overlegcomité is besloten, aan de kaak te stellen.

"We zijn hier bijeen omdat Vincent Van Quickenborne onze minister is. De belangrijkste kwestie waar het in deze vergadering om gaat is de sluiting van onze sector, die wij volkomen ongerechtvaardigd vinden. Het werd niet aanbevolen door de deskundigen. Wij vinden dat we behandeld moeten worden als elk ander bedrijf. Wij eisen de onmiddellijke heropening van onze etablissementen", zegt Yannik Bellefroid, directeur van Ladbrokes in België en voorzitter van de BVWK..

"De situatie is al twee jaar zeer hachelijk voor bedrijven in de sector. Wij krijgen weinig hulp, omdat wij in zekere zin tot de onbeminde sectoren behoren. Toch zijn wedkantoren in wezen plaatsen van interculturele en intergenerationele ontmoetingen," voegt de voorzitter van de BVWK eraan toe.

► Zie ook: Les agences de paris sportifs déposent un recours au Conseil d’État pour leur réouverture

De Belgische goksector is gesloten, maar de Nationale Loterij heeft al haar activiteiten behouden. "Dit is een groot onrecht. Het is waar dat de Nationale Loterij duidelijk verschilt van onze activiteiten, maar er is ruimte voor iedereen, denk ik".

De demonstratie eindigde rond het middaguur. Een delegatie van de sector werd ontvangen door de kabinetschef van de minister van Justitie. Aan het eind van de vergadering had de vertegenwoordiger van de BVWK het gevoel dat er naar hem was geluisterd, maar dat hij niet was gehoord. Hij betoogt dat er geen concreet antwoord is gegeven op hun verzoek om heropening.

Beelden en interviews met Marie-Noëlle Dinant en Frederic De Henau.

Bekijk de video hier: https://bx1.be/categories/news/ferme-le-secteur-des-jeux-dargent-manifeste-devant-le-cabinet-du-ministre-de-la-justice/?theme=app&jwsource=cl
Lees het artikel hier: https://bx1.be/categories/news/ferme-le-secteur-des-jeux-dargent-manifeste-devant-le-cabinet-du-ministre-de-la-justice/?theme=app&jwsource=cl