Press release

11/2020

Alle regionale amateursport in video's

Een nieuwe website "made in Liège" is zojuist gelanceerd op het web. Bedacht en ontworpen door twee Luikenaars, biedt "Wallsport" u alle regionale amateursporten in video's. Met 6 miljoen views en 10.000 video's in vier jaar omvat het voormalige "Footbook" op Facebook nu ook andere sporten op één online platform.

Fans van regionale sporten waren al bekend met "Footbook" op het Facebook netwerk. Deze pagina, vier jaar geleden gecreëerd door Fabrice Pieroni uit Luik, bood samenvattingen van drie minuten van wedstrijden in het amateurvoetbal. "We begonnen met het maken van video's over Luiks voetbal voordat we ons aanbod uitbreidden naar heel Wallonië en andere sporten", legt deze voormalige voetballer uit.

Fabrice Pieroni, die voor de jeugdploeg van Standard speelde en een echte vos in het strafschopgebied is, is een groot succes in het Luikse amateurvoetbal. Hij is ook de broer van voormalig Rode Duivel Luigi Pieroni, die speelde voor Standard Luik en Anderlecht. Met meer dan 10.000 video's online en een totaal van 6 miljoen views is zijn pagina zo groot geworden dat hij door Facebook is opgemerkt. Zozeer zelfs dat de Amerikaanse reus eiste dat zijn naam werd veranderd, omdat die te dicht bij de beroemde applicatie lag. "Het was een kans om een stap vooruit te zetten en voor mijn vriend Pandili Bourikas om zich bij het avontuur aan te sluiten. Samen besloten we de verschillende amateursporten samen te voegen tot één site".

Een mooie digitale vitrine

Wallsport is twee maanden lang online en biedt samenvattingen van amateursportwedstrijden in heel Wallonië. Het is een echt amateursportkanaal: je vindt er voetbal, maar ook futsal, basketbal, boksen (met meer dan 450 gevechten in video's), vechtsporten, hockey en handbal. "Het is een showcase om al deze Waalse amateursporters in het zonnetje te zetten. We werken ook aan de jeugd met een jeugdafdeling die binnenkort beschikbaar zal zijn. Al onze video's worden gearchiveerd op de site.

Maar dit alles heeft een prijs. Het jaarabonnement bedraagt 24 euro, of 2 euro per maand, om toegang te krijgen tot alle video's. "De toegang tot de voetbalvideo's blijft gratis. Je hoeft je alleen maar online in te schrijven. Dankzij de komst van twee nieuwe sponsors, Decathlon en Ladbrokes, bieden we ook een jaarabonnement van 10 euro aan met een waardebon van 24 euro van Decathlon.

De amateursport is een maand stilgelegd vanwege de gezondheidscrisis en zou begin volgend jaar moeten worden hervat met een nieuw instrument om de sport te promoten.