Press release

12/2020

Bolingo en Mansour's projecten

Jean-François Lenvain, voormalig hoofd van de sociale cel van RSC Anderlecht, begint aan een nieuw project. Het bedrijf "Ladbrokes" heeft zijn Foundation gelanceerd en hem de leiding toevertrouwd. "Het doel is te werken aan twee verschillende polen, die vroeg of laat samenkomen: een as op het niveau van de topsport en een andere op het niveau van de jonge hoop", legt hij uit. De man die twee jaar geleden tijdens RWDM ook "Crampons-Crayons" lanceerde, heeft hiervoor de handen ineengeslagen met vier topsporters: Cynthia Bolingo (atletiek) en Lola Mansour (judo) uit Brussel, evenals Nigel Bailly (automobilist met beperkte mobiliteit) uit de regio Karolingië en Zizou Bergs (tennis) uit Limburg.

Niet toevallig gekozen

"Het doel is hen te steunen in hun sportieve doelstellingen. Cynthia mikt op de Olympische Spelen, terwijl Lola een ongelooflijke comeback maakt na twee jaar blessureleed. Nigel bereidt zich voor op de 24 uur van Le Mans. En Zizou mikt op de finaletafels van grote toernooien.

En deze atleten zijn niet toevallig gekozen: "Ze hadden allemaal al een sociaal engagement voordat ze aan dit project begonnen en we zullen ervoor zorgen dat ze dat nog verder kunnen ontwikkelen. Cynthia rondt bijvoorbeeld haar studie als maatschappelijk werkster af en is momenteel in Ivoorkust bezig met een project over migratiebewustzijn bij kinderen. Daarna zou ze een concept van sport- en culturele activiteiten in weeshuizen willen opzetten. Lola heeft al een boek geschreven, "Ceinture Blanche", dat een prijs won op de Boekenbeurs. Ze gaat nu proberen schrijfworkshops te ontwikkelen in sportclubs en van daaruit een tweede roman te schrijven. Wat de tweede pool betreft, gaat het erom jongeren in sportclubs uit te rusten met bijvoorbeeld instrumenten op het gebied van voeding, preventieve algemene lichamelijke voorbereiding, imago of communicatie enz. Het doel is dat ze complete atleten worden.

Wat een programma!