Press release

04/2021

De basis van voeding leren, de missie van Hugo De Winter

We kenden Hugo De Winter al met zijn fiets... Nu is er Hugo De Winter met kookgerei in de hand!

Als derdejaarsstudent diëtetiek heeft hij zijn kennis beschikbaar gesteld aan jonge atleten van de Ladbrokes Foundation, die door Jean-François Lenvain is opgericht, door middel van een culinaire workshop. Een ervaring die perfect aansluit bij de filosofie van de Foundation, aangezien deze tot doel heeft jonge sporters op verschillende manieren te ondersteunen, onder meer op het gebied van voeding. "Ik heb deze activiteit voorbereid als onderdeel van mijn eindwerk, aangezien ik in mijn laatste jaar zit. Daarom voerde ik met de Gen360-groep een kleine culinaire workshop uit om deze jonge sporters bewuster te maken van voeding. Op vrijdag had ik een workshop gedaan met de Standard U16's, en op zondag met deze veelbelovende jonge atleten."

Om goed te presteren in de sport is er meer nodig dan alleen training. En voedingsadvies is ook een belangrijk element. "Ik probeerde hen duidelijk te maken dat er een hele reeks dingen is waarmee ze zich in hun sport kunnen verbeteren. Ik neem het voorbeeld van een fietser. Een voorbereiding is niet beperkt tot trappen, er zijn nog andere dingen. Voeding is er één van. Ik gebruikte mijn eigen kleine carrière als voorbeeld, maar ik denk dat het belangrijk is dat sporters zich hier al heel vroeg bewust van worden".

Tijdens de workshop maakte Hugo drie gerechten met hen. "Ontbijt, diner en een snack. We maakten een granola, een broodje met het juiste beleg en een fruitsalade met yoghurt. Het idee was om gerechten te maken die zeer toegankelijk en goedkoop zijn en waarvoor geen professioneel keukengerei nodig is. Ze moeten ze gemakkelijk kunnen reproduceren. Het moest leuk zijn".

"Hier was het een workshop die was aangepast aan alle sporten. Ik had wielrenners maar ook een 800m atleet. Het moest iedereen aanspreken. Daarna komt er een follow-up met hen en dan kan ik hen meer specifieke dingen geven. Ik heb me altijd aangetrokken gevoeld tot topsport. Als ik er via mijn studie een voet tussen kan krijgen, zou dat veel voldoening geven".

En deze eerste workshop was een succes! 

Bertrand Lefebvre