Press release

10/2022

"Give and Take" daagt coach Carole Bam uit!

Het doel van het "Give and Take"-concept - dat deel uitmaakt van de Ladbrokes Foundation - is om sporters de kans te bieden zichzelf op te bouwen buiten het kader van hun carrière. "Het doel is om naast hun sportcarrière sociale ondernemers te worden", legt Jean-François Lenvain, een van de ambassadeurs van de Ladbrokes Foundation, uit. "Zo kunnen ze vaardigheden ontwikkelen die ze tijdens hun carrière, maar ook voor de toekomst kunnen gebruiken. We willen een bredere visie geven aan sporters die zich soms in delicatere situaties bevinden bij blessures of slechte resultaten."

Projecten in overvloed

Meer dan twintig atleten - van wie de meesten zich richten op de Olympische Spelen van Parijs 2024 - zijn al begonnen met verschillende sociale projecten die een belangrijke persoonlijke verrijking vormen voor hun prestaties, maar ook voor hun algemene evenwicht. "In de afgelopen drie jaar zijn veel projecten tot stand gekomen", vervolgt de marathonloper. "De resultaten zijn er. Het leren op menselijk niveau is moeilijk te kwantificeren, maar het is er. Dankzij deze ervaringen kunnen sporters hun leven op een veel completere manier verrijken. Voor sommigen wierp het concept al snel vruchten af. De ingevoerde ontwikkeling bracht een echt evenwicht, zoals bijvoorbeeld bij Cynthia Bolingo. Cynthia's coach, Carole Bam, zag de resultaten bij haar atlete en besloot zich aan te sluiten bij onze beweging".

Uit je comfortzone stappen

Op donderdag 13 oktober vindt een door "Give and Take" ondersteund evenement plaats in het sportcomplex van Poseidon. De verschillende protagonisten die aanwezig zullen zijn, zullen elkaar uitdagen in een zwemmarathon en er zal ook een solidariteitsparade worden georganiseerd. "Naast haar carrière als coach is, Carole een carrière als modeontwerpster begonnen. Voor Viva For Life organiseerden we een evenement waarbij we sporters vroegen om uit hun comfortzone te stappen en deel te nemen aan deze zwemuitdaging. Het doel zal zijn een bepaald aantal kilometers te halen en we zullen ook de gelegenheid hebben ons te vermaken met kleine spelletjes. Er zal ook een modeshow worden georganiseerd door Carole Bam. De wens is om iedereen uit zijn comfortzone te halen. Carole en haar teams zijn gemotiveerd en dat levert waarschijnlijk iets leuks op".

Zichzelf uitdagen om te blijven bouwen en een evenwicht te vinden, dat is hoe men de uitdagingen zou kunnen samenvatten die de deelnemers aan de dag te wachten staan.