Press release

07/2020

“Prachtige apotheose van een succesvol weekend”

De apotheose van de 3x3 Basketbal Masters kreeg na tussenstops in Knokke, Hasselt en Brussel een mooi slot in Antwerpen. Niet op de Antwerpse Groenplaats, maar wel in de Heylen Vastgoed Basket Campus in Merksem. Antwerp Ladbrokes kroonde zich tot winnaar. De apotheose van de 3x3 Belgium Masters werd door de slechte weersvoorspelling verplaatst van de Antwerpse Groenplaats naar de Heylen Vastgoed Basket Campus, thuishaven van Telenet Giants Antwerp, in Merksem.

Het weer viel uiteindelijk mee, maar het was een publiek geheim dat de organisatie in deze tweede coronagolf die door Antwerpen raast verkoos om indoor zonder publiek te gaan in plaats van op de Groenplaats te spelen, waar veel passage en dus ook toeschouwers dreigden te zijn. De 3x3 Antwerp Ladbrokes had trouwens een druk weekend, want zaterdag en zondag was het in de eigen stad aan de slag, maar zondag was er ook nog het toernooi in het Duitse Bielefeld. Na winst in Hasselt en Knokke won Antwerp Ladbrokes met Nick Celis, Laurens Van Den Hemel, Thibaut Vervoort en Quinten Smout zaterdag ook in Antwerpen.

Op de finaledag zondag pakte Antwerp Ladbrokes met Bryan De Valck, Laurens Van Den Hemel, Philippe Peeters en Quinten Smout uit, terwijl Jonas Foerts, Nick Celis, Thierry Mariën en Thibaut Vervoort in Duitsland actief waren. “We hebben net vernomen dat Jonas daar licht geblesseerd is uitgevallen”, vertelde Philippe Peeters in Merksem. “Fysiek werd het zwaar voor de drie anderen.

De finale in Bielefeld werd nipt verloren tegen de nationale ploeg van Nederland. ”Antwerp Ladbrokes plaatste zich ondertussen in de eigen stad eenvoudig voor de finale. Daarin won het met 22-14 van Antwerpen 2 .“Het was een leuke wedstrijd in een mooie accommodatie. Het was voor ons na een succesvol weekend dan ook een prachtige apotheose”, blikt Philippe Peeters tevreden terug. Veel tijd om te genieten is er voor Antwerp Ladbrokes niet. “Komende vrijdag is er het 3x3 toernooi in het Franse Nantes. In de FrenchOpen ga ik met Thierry Mariën, Nick Celis, Jonas Foerts op zoek naar een plaats in de 1/8ste finales”, besluit Bryan De Valck.